19 Temmuz 2015 Pazar

Her Anne Bu Cümleleri Mutlak Duyacaktır! Di mi???

Anneysen bazı cümleler var, mutlak duyacaksın... Duyduğuna verdiğin tepki kişiliğine bağlı... Ya da çocuğunun karakterine... Veya içinde bulunduğun döneme...




"Nasıl sütün var mı (bari)?"/ "Sütün yetiyor mu?" (bebeğin ilk zamanlarında)
"Gazı var onun gazı..."
"Orada nefes alabiliyor mu?"/"O şeyin içinde sıkılmıyor mu?" (wrap sling kullanıyorsanız kaçınılmaz)
"Neden ağlıyor?" (her dönemin hit sorusu) - Cevap olarak "N'APCAKSIN????!!!!" ya da "SANA NE" dememek için anne kendini zor tutabilir kimi çok zorlu anlarda!!!
"Bunlar daha iyi günlerin!"
....
"Kıskanıyor mu?" (birden fazla çocukluysan büyüğün gayet de duyacağı biçimde!!!!)
"İkisi zor di mi!!?" ("Zor canım birini almaya mı niyetlisin?" cevabı verilse annenin rahatlayacağı soru)
"Hadi kalk bak anneni üzüyorsun!!!!" (2 yaş civarında kendini yerden yere atan çocuğa etrafın ilettiği telki... "aaaa hadi ya dur üzmeyeyim o zaman" diyerek o çocuk kalkar zaten!!!)
"Hiç de sevdirtmiyor!!" ("seni de yoldan geçen herkes mıncıklasa hoşlanacak mısın bakalım?" cevabını içten içe hönkürebilir anne)
"Büyüdükçe dertleri de büyüyor!!!" (neden hep negatif????)
"Çocuk o daha!!!" (anne sinirden delirmişken biri gelir ve çocuğun anormal davranışına bunu der ve anlayışsızmış gibi olan sen olursun bir anda!!!)
"Çok sabırlısın!!"  ("ben olsam ağzının payını verirdim çoktan!")
"Mayosu ıslak değiştir sen"/ "ay bu çocuğun ayaklar çıplak donacak"/ "atlet giydir"/ "kafasına şapka tak"/ "ay ağzına koca şey attı"/ "ay düşecek"/ "Az yedi doymadı bu çocuk!!" vs vs vs vs... 
"Çalışıyor musun?"- "Çocuk olunca ara verdim"  - "Ay iyi yapmışsın" / "aaa o kadar okudun neden öyle bir şey yaptın bak bilmem kimin kızı hem çalıştı hem büyüttü oğlunu"
                            - "Evet çalışıyorum" - "Ay iyi yapmışsın o kadar okudun!"/ "ayyy bakıcılara nasıl bırakıyorsun çocuğu?"
"Hala meme emiyor musun sen? Koca çocuk olmuşsun bırak artık!!!!!!"
"Hala bez mi var poponda? Koca çocuk olmuşsun bırak artık!!!!!"
"Aaaaa hala pusete mi oturtuyorsun? Koca çocuk olmuş bırak yürüsün!!!!" (çocuk akşamın bir vakti pert olmuş olabilir ama kimin umurunda!!)
"Erken yatırıyorsun o yüzden erken uyanıyor bu çocuk!"
"Hasta edeceksin çocuğu!"/ "Hasta etmeyin oralarda çocuğu!"
"Daha konuşmuyor/ yürümüyor mu/ dişleri çıkmadı mı/ bezi/emziği/emmeyi bırakmadı mı?"

Evet biliyorum bazısı sadece sohbet açmak için olan cümleler ya da söyleyenin öylesine "söylemiş olmak için söylediği" sözler... Peki ama ya anne için... İşte en başta yazdığım gibi olabilir belki: annenin kişiliğine, çocuğun karakterine, o sıralar içinde bulundukları döneme göre değişebilir annenin bu cümleler karşısında hissettikleri... Ya da  bana öyle geliyor (eğer sadece bana öyle geliyorsa teşekkürler buraya kadar okuduğunuz için; kişisel sıkıntımı paylaştım rahatladım :)))

Hatta sadece anne-çocuk ilişkisine dair değil bu genel geçer sarf ettiğimiz cümleler... Her konuya, her ilişkiye dair mutlaka bu klişelere benzer cümleler mevcut ama konu çocuk olunca herkes uzman! Hem de mevzubahis çocuk için, annesinden daha da uzman!!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder